Can You Name These Famous Paintings From History?

Name that painting…Test your knowledge of art history by naming these famous paintings. Take this simple 25 question test by writing your answers on paper, then check your answers at the end of the quiz. Don’t peek!

What is the name of each famous paintings pictured below?

Mona Lisa by Leonardo da Vinci1.  __________ (1503 – 1506) by Leonardo da Vinci

A. Portrait of Lisa Gherardini
B. Mona Lisa
C. Ma Donna
D. My Lady

The Creation of Adam by Michelangelo

2.  __________ (1511–1512) by Michelangelo

A. The Creation of Adam
B. God Reaches Out
C. Genesis of Man
D. The Touch of God

Girl with a Pearl Earring by Johannes Vermeer

3.  __________ (1665) by Johannes Vermeer

A. Girl with a Blue Headscarf
B. Girl with an Exotic Dress
C. Girl with a Pearl Earring
D. Girl with an Oriental Turban

The Scream by Edvard Munch

4.  __________ (1893) by Edvard Munch

A. The Ghost
B. The Tormented
C. The Traveler
D. The Scream

The Persistence of Memory by Salvador Dali

5.  __________ (1931) by Salvador Dali

A. Time Keeps Slipping
B. The Persistence of Memory
C. The Soft Watches
D. The Melting Watches

Dance at Le Moulin de la Galette by Pierre-Auguste Renoir

6.  __________ (1876) by Pierre-Auguste Renoir

A. Dance at the Moulin De La Galette
B. Dance in the Country
C. Dance at Bougival
D. Luncheon of the Boating Party

Sunflowers by Vincent van Gogh

7.  __________ (1888) by Vincent van Gogh

A. Roses and Sunflowers
B. Paris Sunflowers
C. Nothing But Sunflowers
D. Sunflowers

Grainstacks at Giverny by Claude Monet

8.  __________ (1888-1889) by Claude Monet

A. Grainstacks at Giverny, sunset
B. Haystacks as Sunset
C. The Harvest
D. Haystacks in a Field

Dance Class by Edgar Degas

9.  __________ (1871) by Edgar Degas

A. Dance Recital
B. Ballet Rehearsal
C. Dance Class
D. Fin d’Arabesque, with ballerina

The Last Supper by Leonardo da Vinci

10.  __________ (1495-1498) by Leonardo da Vinci

A. Jesus and the Twelve Disciples
B. The Last Passover
C. The Final Communion
D. The Last Supper

Poppy Field by Claude Monet

11.  __________ (1873) by Claude Monet

A. Summer Days
B. Poppy Field
C. Country Stroll
D. A Walk in the Park

Jimson Weed by Georgia O'Keeffe

12.  __________ (1936) by American artist Georgia O’Keeffe

A. Jimson Weed/White Flower No. 1
B. Portrait of a White Flower
C. No. 13 – Special
D. White Blossom – Special

Portrait of Claude Monet by Pierre-Auguste Renoir

13.  __________ (1875) by Pierre-Auguste Renoir

A. Self Portrait
B. Portrait of Vincent van Gogh
C. Portrait of Claude Monet
D. Portrait of Paul Cézanne

Self Portrait by Vincent van Gogh

14.  __________ (1889) by Vincent van Gogh

A. Self Portrait
B. Portrait of Claude Monet
C. Portrait of Pierre-Auguste Renoir
D. Portrait of Paul Cézanne

The Church at Varengeville by Claude Monet

15.  __________ (1882) by Claude Monet

A. City on a Hill
B. Impression Sunrise
C. Cliffs of Dover
D. The Church at Varengeville, Against the Sunset

Vase of Sunflowers by Henri Matisse

16.  __________ (1898) by Henri Matisse

A. Vase of Sunflowers
B. Vase with Flowers
C. Still Life with Yellow Flowers
D. Yellow Blossoms

Eilif Peterssen Laksefiskeren (1889)

17.  __________ (1889) by Eilif Peterssen

A. The Fisherman
B. Summer Evening
C. Laksefiskeren, The Salmon Fisher
D. Canal Grande

Ballet Rehearsal on Stage by Edgar Degas

18.  __________ (1874) by Edgar Degas

A. The Rehearsal
B. Ballet Dancers on Stage
C. The Dance Class (La Classe de Danse)
D. Ballet Rehearsal on Stage

Henri Rousseau's The Repast of the Lion

19.  __________ (c. 1907) by Henri Rousseau

A. The Hungry Lion
B. The Repast of the Lion
C. The Jungle
D. King of the Jungle

J.M.W. Turner's The Jetty of Calais

20.  __________ (1803) by J.M.W. Turner

A. The Jetty of Calais
B. Battle of the Kearsarge and the Alabama
C. Ships at Le Havre
D. The Storm on the Sea of Galilee

The Death of General Wolfe by Benjamin West

21.  __________ (1770) by Benjamin West

A. Battle of the Plains of Abraham
B. The Seven Years’ War
C. Battle of Quebec
D. The Death of General Wolfe

Country Wedding by John Lewis Krimmel

22.  __________ (1820) by John Lewis Krimmel

A. Merry Company
B. Country Wedding
C. The Marriage of Krimmel’s Daughter
D. The White Dress

Children on a Farm by Camille Pissarro

23.  __________ (1887) by Camille Pissarro

A. Children at Play
B. Two Young Peasant Girls
C. Children on a Farm
D. Kids in a Courtyard

Fugue in Two Colors by František Kupka

24.  __________ (1912) by František Kupka

A. Amorpha, Fugue en deux couleurs (Fugue in Two Colors)
B. Untitled (First Abstract Watercolor)
C. Dances at the Spring
D. The Procession

Windows Open Simultaneously by Robert Delaunay

25.  __________ (1912) by Robert Delaunay

A. Formes Circulaires
B. Soleil n°2
C. Colored Rhythm
D. Windows Open Simultaneously

More Quizzes to Test Your Knowledge of the Fine Arts

Test Your Knowledge of Art Appreciation

Test Your Knowledge of COLOR Theory

Test Your Knowledge of Fine Art: Elements and Principles of Design

Test Your Knowledge of Fine Art: Painting


Answers: 1B 2A 3C 4D 5B 6A 7D 8A 9C 10D 11B 12A 13C 14A 15D 16A 17C 18D 19B 20A 21D 22B 23C 24A 25D

UPDATED: 27 May 2016